Uluslararası

1. PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ

Program Kapsamı:

Personel ders verme hareketliliği Türkiye’de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda ders vermekle yükümlü olan bir personelin, Ortak Ülkelerin birinde kurumlararası anlaşma imzalanan bir yükseköğretim kurumunda veya Ortak Ülkedeki bir yükseköğretim kurumunda ders vermekle yükümlü olan bir personelin kurumlararası anlaşma kapsamında Türkiye’de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda öğrencilere ders vermesine ve ders vermeye ilişkin olarak karşı kurumla ortaklaşa akademik/eğitsel faaliyetler gerçekleştirmesine imkân sağlayan faaliyet alanıdır.

Personel Hareketliliği (Ders Verme) Nedir:

Personeller, yurtdışındaki ortak bir yükseköğretim kurumunda ders verme faaliyeti gerçekleştirebilir. Yurtdışındaki ders verme faaliyeti, bir yükseköğretim kurumunda ders veren personelin ya da işletmelerdeki personelin yurtdışındaki bir yükseköğretim kurumunda ders vermesini mümkün kılar.

Personel ise ders verme ve eğitim alma hareketliliklerinde bulunabilir.

  • Her yıl proje, başvuru şeklinde bölüm hocaları tarafından hazırlanır, Erasmus ofisi ile paylaşır
  • Erasmus ofisi bölüm proje taleplerini tek bir proje haline getirir ilgili bölümlerin yazım sürecini tamamlar
  • kurum adına Ulusal Ajansa başvuruyu Erasmus Ofisi yapar.
  • Başvuru kalite ve değerlendirme sürecine tabi tutulur. Değerlendirme süreci sonucunda 60 ve üzeri puan alınan ülkeler ile öğrenci ve personel hareketliliği gerçekleştirilebilir.
  • Hibe kazanan projelerden, ilgili bölümden öğrenci ve personel hareketliliği sağlanır.
  • Proje kapsamında hem gelen hem de giden yönlü personel öğrenci hareketliliği vardır.

            Detaylı bilgi için bkz.

            KA 171 Genel Bilgilendirme Sunumu

 2. PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ

  • Personel eğitim alma hareketliliği, Üniversitemiz bünyesindeki bir personelin, program ülkesi olmayan ve projesi bulunan bir yükseköğretim kurumunda eğitim almasına imkân sağlayan faaliyettir. Bu faaliyet kapsamında kişinin mevcut işi ile ilgili konularda sahip olduğu becerileri geliştirmek üzere çeşitli eğitimler alması mümkündür. Konferans katılımları ise faaliyet kapsamında desteklenmemektedir.
  • Personeller minimum 8 saat eğitim almalıdır.