Üniversitemizde 3 Adet Türkçe 4 Adet İngilizce olmak üzere toplam 210 bilgisayarlık 7 laboratuvar, ayrıca toplam 80 bilgisayarlı serbest kullanım alanları ile buna ek olarak kütüphane içerisinde 70 tane hp ultra elit bilgisayar ve mini pc öğrencilerimizin kullanımına sunulmuştur.
Çağ Üniversitesi olarak teknolojiyi çok yakından takip eden dinamik bir yapıya sahip, sürekli yenilenen ve iyileştirilen alt yapımız ile de 150Mb/ps Metro Ethernet bağlantısı üzerinden öğrencilerimize ve akademik, idari personelimize kampüs içerisinde hızlı bir internet bağlantı imkanı sağlanmaktadır.
Tüm kampüs içerisinde öğrencilere yönelik kurulan sistemlerde Thin Client teknolojisi kullanılarak, Sunucu ve İstemci taraflı bir bağlantı kurulmuş, yüksek performanslı bir işlem gücü elde edilmiş ve tüm öğrencilerimizin kullanımına sunulmuştur.
Ayrıca tüm kampüs sınırları icerisinde kablosuz internet hizmeti sağlanarak, öğrencilerimiz ile akademik ve idari personelimizin hizmetine sunulmuştur.
Üniversitemizde Mütercim Tercümanlık bölümünde öğrenim gören öğrencilerimizi, profesyonel çalışma hayatına hazırlamak amacıyla kurulan laboratuvarımızda, öğrencilerimize gerçek çeviri ekipmanları üzerinden sözlü çeviri yapabilme becerisi kazandırılmaktadır.
Fen Edebiyat Fakültesinin üçüncü katında yer alan laboratuvarımızda, öğrencilerimizin uygulamalı olarak çeviri becerilerini geliştirebilmeleri adına; tercüman üniteleri, alıcı-dinleyici kulaklıkları, ses sistemleri, headset kulaklıklar gibi çeşitli çeviri ekipmanları yer almaktadır. Laboratuvarımızda yer alan merkez kontrol ünitesi, eş zamanlı olarak 4 kanaldan tercümanlara ses iletimi gerçekleştirebilmektedir. Öğrencilerimizin çeviri yapımında kullandıkları tercüman üniteleri konuşmacıdan gelen sesi tercümanlara ve tercümanlardan gelen sesi de ayrı bir mikrofon sistemi üzerinden dinleyicilere iletebilmektedir.
Simultane Çeviri Laboratuvarımızda 25 adet öğrenci ünitesi yer almakta olup her bir ünite iki kişinin aynı anda çeviri yapabilmesine imkân sağlamaktadır. Ayrıca laboratuvarımızda, ikişer gruplu şekilde çeviri yapılabilmesine imkân sunan 3 adet tam donanımlı simultane kabini de bulunmaktadır. Her bir kabinde öğrencilerimizin çeviri yapımında kullanabileceği bir adet bilgisayar sistemi yer almaktadır.
Laboratuvarımızda sunulan ekipmanlar değerlendirilerek çeviri derslerimizde öğrencilerimize güncel konuşmalar dinletilerek en verimli şekilde ardıl çeviri yapabilme eğitimi verilmektedir.
Sanal gerçeklik (VR), günümüzde hızla popülerlik kazanan heyecan verici bir teknolojidir. Sanal gerçeklik teknolojisi, kullanıcılarına gerçek dünyanın dışına çıkma deneyimi sunarak kullanıcılara sunulan sanal ortamda, duyuların istenilen yönde etkilenmesine olanak sağlamaktadır. Sanal gerçeklik laboratuvarlarımız, bu heyecan verici teknolojiyi öğrencilerimizin keşfetmesi, geliştirmesi ve araştırması için özel olarak tasarlanmıştır. Üniversitemiz Sanal Gerçeklik laboratuvarı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi katında ve Finans laboratuvarının yanındadır. Eğitim ve öğretimde, sanal gerçeklik laboratuvarları öğrencilere derinlemesine deneyimler sunarak öğretmeyi desteklemekte ve karmaşık kavramların daha iyi anlaşılmasını sağlamaktadır. Sanal gerçeklik laboratuvarımız, kullanıcıların sanal ortamda etkileşime girebileceği donanım ve yazılım sistemlerini içerir. Bu sistemler sayesinde öğrencilerimiz gerçekleştirilen derslerde 360 derecelik görüntü ve ses sunan sanal bir dünyanın içerisine dahil olabilmektedir. Laboratuvarımızda yer alan sanal gerçeklik gözlükleri, el kontrol cihazları vb. ekipmanlar ile öğrencilerimizin kullanım deneyiminin zenginleştirilmesi sağlanmaktadır. Gelişmiş sensör teknolojileri ve yüksek kaliteli grafik işlemciler, gerçekçi ve akıcı bir sanal deneyim sağlamak için laboratuvarımızda kullanılan diğer önemli bileşenlerdir.