Öğrenci Kaynakları Direktörlüğü

Üniversiteden ayrılma/ilişik kesme işlemlerinde, öğrencilerin düzeylerine (Hazırlık Eğitimi, Ön Lisans, Lisans, Lisansüstü) göre ilgili yönetmelik maddelerine göre işlem yapılır.

Üniversiteden ayrılmak isteyen öğrencilerin, İlişik Kesme Formunu doldurarak Öğrenci Kaynakları Direktörlüğüne teslim etmeleri ve varsa üniversiteye karşı tüm yükümlülüklerini tamamlamaları gerekir.

Kayıtlı olunan düzey veya programın bağlı olduğu yönetmelikler tarafından belirlenen kuralları çerçevesinde öğrenimlerini tamamlayamayan öğrencilerin Üniversiteden ilişikleri kesilir. İlişik kesilme işlemleri 2547 sayılı Kanunun 44 üncü ve 46 ncı maddeleri hükümleri çerçevesinde YÖK ve Senato tarafından belirlenen esaslara göre yürütülür. İlişiği kesilen öğrencilerin, varsa üniversiteye karşı tüm yükümlülüklerini tamamlamaları gerekir.

Yükümlülük işlemlerinin tamamlanması için öğrencinin Üniversiteye karşı herhangi bir borcunun olmaması ve kendisine kullanım için Üniversite tarafından sağlanan eşya ve teçhizatı hasarsız olarak iade etmiş olması gerekir.

Üniversiteden ayrılma talebinde bulunan ve birimlere karşı yükümlülüklerinin olmadığı teyit edilen öğrencilerin Üniversite ile ilişikleri, Üniversiteye karşı olan yükümlülüklerini tamamladıkları tarih itibarıyla kesilir, Üniversiteye kayıt sırasında vermiş olduğu belge asılları teslim edilir ve varsa fazla ödemeleri iade edilir.

Ön lisans, lisans ve lisansüstü programlara kayıt yaptıran ve kayıtlarını akademik takvimde yer alan ekle-çıkar döneminin sonuna kadar sildirmek isteyen öğrencilerin eğitim öğretim ücretinin peşinat tutarı hariç bölümü iade/iptal edilir. Ekle-çıkar döneminden sonra kayıt sildirmek isteyen öğrenciler eğitim öğretim ücretinin iadesinden yararlanmazlar.

Hazırlık eğitimi alan öğrencilerin akademik takvime göre derslerin başlamasından önce kayıt sildirmeleri halinde eğitim öğretim ücretinin peşinat tutarı hariç bölümü iade/iptal edilir. Dersler başladıktan sonra kayıt sildirmek isteyen öğrenciler eğitim öğretim ücretinin iadesinden yararlanamazlar.