ÇAĞ, HİNDİSTAN BÜYÜKELÇİSİ’Nİ AĞIRLADI

 

 

 

Çağ Üniversitesi yaptığı çalışmalarla bölgemizin tanıtımına katkı sağlıyor.  Her yıl  ağırladığı büyükelçiler, Üniversiteyi ziyaretleri sırasında, bölgenin zenginliklerini de beraberinde görüyorlar.

Bu kapsamda, moderatörlüğünü Prof. Dr. Ali Engin OBA’nın yaptığı, Çağdaş Akademi Kulübü ve Çağ MUN tarafından “21. Yüzyılda Hindistan” konulu konferans düzenlendi. Konferantsa Hindistan Ankara Büyükelçisi Sanjay BHATTACHARYYA konuşmacı olarak yer aldı.

Konferans öncesi Çağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ünal AY’ı ziyaret eden büyükelçi, üniversite hakkında bilgi aldı. Görüşmede, doğunun zenginliğinin farkında olduklarını ve Türkiye’yle ticari ilişkileri geliştirmek gayretinde olduklarını belirten büyükelçi, Çağ Üniversitesi’nin kampüsünün son derece modern olduğunu söyledi.

  İ.İ.B.F. Uluslararası İlişkiler Bölümü “Dünya Politikası” dersine konuk olan BHATTACHARYYA, Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencilerinin katıldığı bu konferansta, Hindistan'ın ekonomik ve sosyal dönüşümü, Hindistan dış politikası ve Türkiye-Hindistan ilişkileri  konularında öğrencileri bilgilendirdi.  Öğrencilerin yönelttikleri İngilizce soruları çok profesyonel bulan büyükelçiye, konferans sonunda Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı  Büyükelçi (E) Prof. Dr. Ali Engin OBA, teşekkür plaketi verdi.