SİNGAPUR, kapılarını ÇAĞ’a açıyor

Ekonomik alanda yaptığı atılımlarla, gelişmiş ülkeler kategorisinde yer alan Singapur’un Ankara Büyükelçisi Ashley Selverajah, Çağ Üniversitesi’ne konuk oldu.

Uluslararası İlişkiler Bölümü’nün davetlisi olarak gelen Selverajah, ''Foreign Policy of a Small Country: Remaining Relevant in a Changing World'' başlıklı konferans verdi. Konferansta, Singapur'un kurulduğu günden bu yana hızla gelişmekte olan ekonomik alt yapısına, sosyo-kültürel etkilerine ve Türkiye ile olan uzun politik, ticari ve dostane ilişkilerine değindi. Bunların yanı sıra, Singapur'un dünya ve Asya içerisindeki ülkelerle olan diplomatik ilişkilerinden de uzunca bahsetti.

Çağ Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Lütfi Bayboğan Sayın Büyükelçiyi ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Singapur’un ekonomik ve sosyal  başarısı dünyanın zenginlik ekseninin batıdan doğuya kaydığının somut örneklerinden biridir. Yükselen ekonomileriyle birlikte eğitime yatırım yapıyor olmaları ülkenin hızla gelişimini sağlıyor. Çağ Üniversitesi öğrencileri ekonomi, girişimcilik ve yabancı dil alanlarında önemli başarılar elde ediyorlar. Avrupa’nın ilk yüz üniversitesi arasında yer almayı başardık. Singapur’la olan yeni işbirliğimiz sayesinde, öğrencilerimiz birikim ve becerilerini uluslararası platforma taşımaya devam edecekler” dedi.

Çağ Üniversitesi’ni Mütevelli Heyet Başkanı Lütfi Bayboğan ve beraberindeki akademik heyetle üniversiteyi dolaşan Selverajah, ”Çağ Üniversitesi’nin gerçek bir kampüs ve hatta yeşile çok ciddi önem veren bir kampüs üniversitesi olduğunu gördüm.  Modern binaları çok etkileyici ve donanımlı. Teknolojiye yapılan yatırım imrendirici. Öğrencilerin İngilizce hakimiyetleri, kendilerine olan güvenleri, soru sorma teknikleri son derece başarılı ve donanımlı yetiştiklerinin göstergesi. Yönetimi ve akademisyenleri gerçekten kutlarım. Öğrencileri her alanda, özellikle mezun olduktan sonra ekonomi ve eğitim alanlarında hem yatırım yapmaya, hem de tecrübelerimizi paylaşmaya davet eder, bu konuda her türlü desteklerimi esirgemeyeceğimi belirtirim. Ayrıca hem üniversitenizi, hem de bölgenizi tanımaktan memnuniyet ve mutluluk duydum” dedi.

Büyükelçiye takdim edilen plaket ve hediyelerin ardından İngilizce verilen konferans sona erdi.

Konferansın ardından büyükelçi, dünya tarihinde bir dönüm noktası olan İnönü-Churchill Görüşmesi’nin gerçekleştiği, Çağ Üniversitesi tarafında restore edilen vagonda incelemelerde bulundu.