Rus Devriminin 100.yılında Üniversitemizde, “Rus Devriminin 100.yıldönümünde Türkiye-Rusya İlişkileri” konulu sempozyum düzenlendi.

Oturum Başkanlığını Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanımız, Büyükelçi ( E)Prof. Dr.Ali Engin Oba’nın yaptığı sempozyumda Türk Konseyi Kurucu Genel Sekreteri  Büyükelçi( E) Halil Akıncı, Kapadokya Üni. Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar ,   : Çağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayhan Cankut, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erel Tellal konuşmacı olarak katıldılar.  Rus Devriminin Anlamı ve Osmanlı-Rus İlişkilerine Genel Bakış, Rus Devrimi ve Almanya, Rus Devrimi ve Türk Dünyası, 1919-1923 Döneminde Türk-Rus İlişkileri, 1923 -1991 Döneminde Türk Sovyet İlişkileri ve 1991’den Sonra Türk-Rus İlişkileri ve İleriye Yönelik Değerlendirmeler  konulu sunumlar yapıldı. Program sonunda  öğrencilerin sorularını yanıtlayan konuklara, teşekkür plaketi takdim edildi.