ÇUKUROVA İK ÇALIŞMA GRUBU TOPLANTISI ÇAĞ’DA GERÇEKLEŞTİ

Çukurova Bölgesi İnsan Kaynakları Çalışma Grubu üyeleri rutin toplantısını Çağ Üniversitesi  evsahipliğinde gerçekleştirildi.

25’e yakın şirketin  60 İnsan Kaynakları  yönetici ve yardımcılarının katıldığı toplantı güzel işbirlikleri ve kazanımlarla tamamlandı. TEMSA A.Ş. İnsan Kaynakları Yönetici ve idarecileriyle ortak olarak düzenlenen bu toplantının teması,  “YETENEK YÖNETİMİ” olarak belirlendi.   Açılış ve üniversite tanıtım konuşmasını  yapan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Musatafa BAŞARAN, üniversitenin teknolojik ve akademik  altyapısını anlattı.  Alınan akreditasyonlar, verilen yabancı dilde eğitimler ve  derslere  entegre  olan  yazılım programlarıyla  yüksek kaliteli işgücü potansiyeline sahip olarak donanan Çağ Üniversitesi  Öğrenci ve mezunlarının yeteneklerini  arttırmak için  ayrıca her türlü görüş ve işbirliğine açık olduğumuzu belirtti.  Prof.Dr. BAŞARAN, Yöneticilere  bu yıl hizmete geçen Finans Laboratuarını da gezdirip uygulanan programlar ve dersler hakkında bilgler verdi.  Yetenek yönetimi  yapan  şirketlerin kendi  yöntemlerini anlatmalarından sonra katılımcı  şirketlerin İnsan kaynakları yönetici ve personelleri beş ayrı gruba ayrılarak üniversite öğrenci kulup çalışma odalarında “ yeteneğin tanımlanması”, “Yetenek ihtiyacının belirlenmesi”, “Yetenekli adayların bulunması”, “Yeteneğin geliştirilmesi”, “ kariyer planlaması”  konularını  tartışarak geliştirdiler. Sonrasında Çağ Üniversitesi  kampüsünde hizmet veren Starbucks’ta “networking time” ile bağlantılar  kuruldu.

Yapılan sunumlardan sonra bir sonraki toplantı konuları belirlendi. Katılımcılar, Çağ Üniversitesi evsahipliğine teşekkür ederek  üniversiteden ayrıldılar.