Çağ Üniversitesinde Uluslararası Akreditasyon

Çağ’dan bir ilk daha

İlklere imza atan Çağ Üniversitesi’nin İngilizce Hazırlık Okulu, uluslararası alanda gurur verici bir başarıya imza attı.

Uluslararası, tarafsız ve bağımsız ‘Pearson Assured’  kalite denetimine tabi tutulan İngilizce Hazırlık Okulu, kurum tarafından konulan 68 kalite standardına uyum sağlayıp, başarılı bir performans göstererek ve değerlendirme sürecinden başarıyla çıkarak, uluslararası düzeyde akredite edildi. Böylelikle, bölgede bu akreditasyona sahip ilk üniversite olma özelliğini elde etti.

İngiltere’deki üniversitelerin yüzde 97’siyle birlikte çalışan, yaklaşık 100 ülkede faaliyet gösteren ‘Pearson Assured’, Çağ İngilizce Hazırlık Okulu’nu (yönetim-organizasyon, fiziksel kapasite, öğrencilere sağlanan olanaklar, eğitim kalitesi, planlanması ve yürütülmesi, öğretim elemanı temini ve yeterliliği, kayıtların doğruluğu ve erişilebilirliği ve ölçme-değerlendirme gibi temel kalite ölçütleri kapsamında değerlendirdi. Dünya’nın en prestijli eğitim kurumlarının başında gelen Pearson Assured, aynı zamanda The Financial Times ve Penguin Readers gibi önemli kuruluşları da bünyesinde bulundurmaktadır.

İngilizce Hazırlık Okulu’nun yürüttüğü çalışmalar uluslararası standartlarda

Çağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ünal AY “Dil eğitimi programının amacı, öğrencilere dil becerilerini kazandırmak ve onları hem ulusal hem uluslararası düzeyde rekabet gücüne sahip alanlarda çağdaş değerleri temsil eden, dinamizmlerini bu alanlara yansıtan üretken bireyler ve liderler yetiştirmektir. Bir dünya üniversitesi olan Çağ Üniversitesi,  yabancı dilin uluslararası arenada  önemine dikkat çekerek,  kurulduğu 1997 yılından bu yana %100 İngilizce eğitim vermektedir. Akreditasyonlar, gerek Avrupa Üniversiteler Birliği’nin, gerekse YÖK’ün son dönemde ağırlık verdiği konuların başında geliyor. 6 aylık yoğun bir çalışma neticesinde elde edilen başarıdan dolayı son derece memnunuz. Bu başarıda emeği geçen, İngilizce Hazırlık Okulu akreditasyon ekibimize teşekkür ederim” dedi.

Çağ Üniversitesi Hazırlık Okulu Müdürü Hamdi ÖNAL akreditasyon tanıtım toplantısında yaptığı açıklamada  “Dünyaca ünlü ‘Pearson Assured’ tarafından verilen kalite güvencesi ve akreditasyon hizmeti, uluslararası düzeyde kabul görmesi bakımından son derece önemli.  Bu akreditasyonla birlikte Çağ İngilizce Hazırlık Okulu’nun yürüttüğü çalışmaların, uluslararası standartlarda olduğu kanıtlandı. Dileyen öğrenciler başarıyla bitirdikleri programın ‘Pearson Assured’ tarafından akredite edildiğini (kalite güvencesi sağlanmış bir program olduğunu) gösteren bir sertifika almaya hak kazanacak ve bu sertifika Çağ öğrencileri için referans oluşturacak. Bu sertifika, öğrencilerin elde ettikleri yeterliliklerin akademik ve mesleki olarak geçerliliğe sahip olmasına yardımcı olacak ve ABD’de, Avrupa’da ve Orta Doğu’da kariyerlerine devam etmelerine destek sağlayacak” dedi.v